wtorek, 1 czerwca 2010

Tiramisu

Biszkopt z 4 jajek:
Składniki:
4 jajka
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temperaturze 220 st C.
Masa:
paczka biszkoptów podłużnych
pół szklanki rumu
cappuccino - 6 łyżek
2 szkl mleka w proszku
1 szkl cukru pudru
2 dania waniliowe
1 margaryna
Cappuccino należy rozpuścić w szklance wody. Ostudzić i wymieszać z rumem.

Margarynę utrzeć na jednolitą masę, dodać cukier puder, nadal ucierając, dodać serki danio. Ucierać dalej, dodać mleko w proszku i jeszcze ucierać mikserem do jednolitej masy.
Biszkopt cienko posmarować masą. Biszkopty nasączyć (moczyć) w rumie i kawie. Ładnie poukładać biszkopty, resztę masy wyłożyć na biszkopty i górę posypać cappuccino.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz