185 g masła, roztopionego
1 szkl. musli
1 szkl. wiórków kokosowych
1 szkl. musli
1 szkl. wiórków kokosowych
1/2 szkl. migdałów
1/2 szkl. zarodków pszennych
1 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. otrąb pszennych
1/2 szkl. otrąb owsianych
1/2 szkl. mąki pełnoziarnistej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
70 g jasnego brązowego cukru
1/2 szklanki ziaren sezamu
2 łyżki miodu
1 roztrzepane jajko
Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując spore odstępy, spłaszczać je łyżką.
Piec w temperaturze 170 st. C przez ok. 15 minut. Wystudzić.
Przepis pochodzi z tej strony z moimi małymi zmianami.
1 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. otrąb pszennych
1/2 szkl. otrąb owsianych
1/2 szkl. mąki pełnoziarnistej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
70 g jasnego brązowego cukru
1/2 szklanki ziaren sezamu
2 łyżki miodu
1 roztrzepane jajko
Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując spore odstępy, spłaszczać je łyżką.
Piec w temperaturze 170 st. C przez ok. 15 minut. Wystudzić.
Przepis pochodzi z tej strony z moimi małymi zmianami.
uwielbiam ciasteczka owsiane! są zdrowe, smaczne i niemal każdy je lubi :)
OdpowiedzUsuń